Пожар е избухнал  малко преди 6 часа тази сутрин на

...
Пожар е избухнал  малко преди 6 часа тази сутрин на
Коментари Харесай

Пожар изпепели жилище в Пловдив, момичето в него се спаси благодарение на късмета си

Пожар е избухнал  малко преди 6 часа тази заран на бул. " Александър Стамболийски ". Огънят тръгнал от електрическо одеяло и бързо обхванал цялата стая в жилището, намиращо се на четвъртия етаж. Обитателката на апартамента- младо момиче, е имала голям шанс, че се е събудила и съумяла да напусне дома си. Реакция единствено минути по- късно е можела да бъде съдбовна за живота и.
Прочетете още
При идването на огнеборците стълбището било извънредно задимено и огънят към този момент бил обхванал и унищожил огромна част от домашното имущество. На помощ са изпратени още три пожарни автомобила и с помощта на дейностите на огнеборците са предотвратени по- съществени вреди и за останалите жилища в блока.

От решаващо значение при сходни катастрофи е бързата евакуация на съседите и живущите в постройката, както и редовността на пожарните кранове в самата постройка. Съветваме домоуправителите- изключително в здания, където живеят повече фамилии, да огледат добре евакуационните изходи и в случай че има пречки- непрекъснатото им затваряне, да бъдат отстранени.

От пожарната напомнят, че през летните месеци поданици на разнообразни адреси в Пловдив, са подавали сигнали до районни службите, че част от входовете на блоковете, за които дават отговор, са изцяло затворени. Един подобен образец е обвързван с невъзможността за евакуация на живущи в 14- етажен жилищен блок на бул. " Дунав ". Като там по-късно казусът е решен.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР